Willem Fenengastraat 18, Amsterdam

Aan de Willem Fenengastraat 18 in Amsterdam verrijst een spiksplinternieuw kantoorgebouw met een unieke ligging aan het water. Namens Nijkerk Holding hebben wij op deze nieuwbouwlocatie eerst de totaalsloop van het bestaande pand verricht. Aansluitend hebben wij het geotechnische onderzoek uitgevoerd en de tijdelijke bouwkuip ontworpen, evenals de definitieve kade. Ook het bemalingsplan en bijbehorende vergunning hebben wij verzorgd.

Na realisatie van de definitieve kade voor Nijkerk Holding hebben we voor Koninklijke BAM Groep nv de tijdelijke stalen damwand van ca. 70 x 55m voor de bouwkuip gemaakt, die hierbinnen een betonkelder realiseert. BAM Infra heeft vervolgens de fundatiepalen voor de nieuwbouw aangebracht. In die periode hebben we aansluitend het bemalingsysteem geïnstalleerd en voor de damwandstempeling het modulair bracing systeem van Intra aangebracht in combinatie met knikverkorters (tussensteunpunten). In combinatie met het installeren van de damwandstempeling, zijn we ook gestart met het ontgraven van de bouwkuip. Het uitgraven van de bouwkuip verliep samen met het snellen van alle palen in de bouwput. Op deze wijze nemen we voor onze opdrachtgever het complete traject uit handen. Het ontwerp, slopen van de opstallen, tot en met het gereed klaarleggen voor de betonbouwer.

Op dit moment leggen we de laatste hand aan het grondwerk van de kelder. Daarna keren we terug om de bouwkuip stempeling te verwijderen, de nieuwe betonkelder aan te vullen en de tijdelijke damwand te trekken. Zodra de BAM gereed is met de nieuwbouw starten we met de eindfase en voorzien we de definitieve kade, bestaande uit een door ons ontworpen en nieuw gerealiseerde vrijstaande stalen damwand, nog van een betonsloof afwerking.

Locatie

  • Amsterdam

Werkzaamheden

  • Totaalsloop
  • Damwanden
  • Grondwerk