Waterwerken, Rijn-Schiekanaal

Vervanging van ruim 100mtr kade langs het Rijn-Schiekanaal voor bouwcombinatie COMOL5. Dit om ervoor te zorgen dat komende zomer de tunnelboor onder kanaal De Vliet kan boren om zo de nieuwe verbindingsweg tussen de A4 en A44 te kunnen realiseren. WELD heeft hier de oude kade verwijderd, incl. het trekken van de oude houten palen met een lengte tot 18mtr. Vervolgens hebben we de paalgaten geïnjecteerd.

Aansluitend hebben we een nieuwe stalen damwand – met planken variërend van 7 tot 15mtr lengte – aangebracht, welke inmiddels dienen als de definitieve kade. Alle verankering zit onder water, daarom hebben we gekozen om te werken met een hulpscherm. Zodoende hebben we alles in den droge kunnen uitvoeren en daarmee de kwaliteit voor realiseren groutverankering, gordingen en deksloven kunnen waarborgen. Tot slot is door ons ook de basalt dijkbekleding weer aangebracht, geasfalteerd.

Al met al een mooie en gecompliceerde, maar vooral ook uitdagende klus! We hebben zo’n beetje alle activiteiten welke WELD beheerst tot uitvoering gebracht. Tevens konden we zo een groot deel van onze nieuwe spullen inzetten, welke het afgelopen jaar de club heeft mogen verwelkomen. Van onder andere een nieuw 12VM trilblok met powerpack, een nieuwe duwboot, diverse pontons, Case 221f shovel tot een bentoniet-set. De combinatie van goede spullen met een gemotiveerde en kundige ploeg medewerkers hebben geleid tot het ruim binnen de tijd opleveren van het project. Top gedaan mannen!

Locatie

  • Rijn-Schiekanaal

Werkzaamheden

  • Damwanden
  • Totaalconcept